HockeyNews
PLUS

Daniel Brodin om det som ska bli nyckeln till Djurgårdens framgång

(26498) Daniel Brodin Djurgården
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 8 februari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården rustar för en slutspurt i kampen om en SHL-plats. Men erfarne Daniel Brodin påminner om vad mycket handlar om:
Tålamod.
– Någonstans är det nyckeln, säger han till HockeyNews.se.

Dagen före sin 33-årsdag spelar Daniel Brodin med Djurgården mot Tingsryd i Dackehallen mitt i mörkaste Småland. Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger stannar däremot hemma i Stockholm och väntar på tillökning i sin familj.

Djurgården vann mot Södertälje på Hovet i lördags och börjar allt mer hitta linjer i spelet som ger segrar och självförtroende.

– Jag tycker vi spelar större delen som vi vill göra och det var en bra arbetsinsats. Alla är där. En bra match, säger Brodin om 4–3-vinsten mot SSK.

Även om Djurgården hade mindre bra resultat mot både Björklöven och BIK Karlskoga som är före i tabellen har förra säsongens SHL-lag på sistone besegrat toppkonkurrenterna Modo, Mora och Södertälje.

– En säsong går inte alltid bara uppåt. Ibland är det tuffa perioder och det gäller att vara stark i sig själv och i laget. Jag tycker att vi ändå har varit det. Vi kanske sa det innan säsongen också, tålamod, säger Brodin.

LÄS MERKlart: Vejdemo är tillbaka i Djurgården – så långt är kontraktet

Brodin tillägger:

– Sedan har vi mycket grejer att jobba på också. Men det finns där och det är skönt.

För snart fyra år sedan var Daniel Brodin med och spelade SM-final med Djurgården mot Frölunda. Sedan flyttade han vidare till Fribourg-Gottéron i Schweiz. För ett år sedan var Brodin med Krüger och spelade OS i Peking.

Så när duon återförenades i Djurgården ihop med spelare som John Norman, Linus Klasen och nu även Lukas Vejdemo är det klart att det blir enorma förväntningar utifrån.

Det har Djurgården behövt hantera hela säsongen, med varierat resultat. Men formkurvan är på rätt väg under Johan Garpenlöv som huvudcoach och att ha tålamod, inte minst inom laget, är superviktigt.

– Någonstans är det nyckeln. Man kan kapa ner det i matcher, i byten, i träningen, allt. Det är mycket det som vi pratar om, att ha tålamod. Både individuellt och i laget. Tålamod, säger Brodin.

Han har gjort 17 mål och totalt 25 poäng på 39 allsvenska matcher.

– Jag tycker att det har gått bra, men jag känner att jag har mer att ge, absolut.

Mot Södertälje direktsköt Daniel Brodin på en smart passning i powerplay från stortalangen Noah Östlund. Ett inövat moment som blev matchvinnande.

– Kul att få spela med honom. En grym kille är han också. Det är det bästa, säger Daniel Brodin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!